Гърците отново се впуснаха в улични боеве

dennews.bg
30.06.2011
размер на текста:

Снимка: ЕПА

Гърците отново се впуснаха в улични боеве, по последни данни има пострадали хора, но не се знае точната им бройкасъобщава news.bg.
Днешните сблъсъци са продължение на вчерашните стълкновения, които избухнаха след като гръцкото правителство прие със 155 срещу 138 гласа „суровия план" от спасителни мерки. Те предвиждат бюджетни съкращения в размер на 28 милиарда евро до 2015 година.
В Парламента на Гърция вече са глусува и по конкретните текстове от закона за новия 5-годишен план за сурови мерки на икономии. Гръцката опозиция е заявила подкрепата си за 22 от 49-те законови текста.
Приемането на новите рапоредби означава увеличаване на данъците, намаляване на разходите, приватизация и съкращаване на държавни служители.
Междувременно от здравното министерство обявиха, че след вчерашните „битки" общо 99 души са приети в болница с различни наранявания. По неофициални данни общо около 500 човека са потърсили лекарска помощ и то най-вече във връзка с използвания от полицията сълзотворен газ.
От полицията пък обясниха, че са ранени 31 представители на правоохранителните органи. Задържани са 43 души, като 16 от тях все още се намират в ареста, съобщава РИА Новости.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети