Янев свиква комисия за жалбите срещу ресторант „Рилски езера”

Първан Дангов пита има ли разрешителни за разширяването на заведението и поставянето на плод и зеленчук на площадка за почивка

DenNews.bg
30.06.2011
размер на текста:

Лефтеров (на втори ред в средата) отказа да коментира. Снимка: dennews.bg

Кметът Атанас Янев е свикал комисия, която да разгледа жалбите на дупничани от централния квартал в града, където е разположен ресторант „Рилски езера”. Това стана ясно на днешната сесия на ОбС след като представители на живеещите на улиците „Дунав”, „Раковски” и „Св. Иван Рилски”, които внесоха жалби в общината, полицията, пожарната, Регионалния здравен център и РДНСК срещу изграждащата се козирка на ресторанта и новопоявил се павилион на площадка за почивка, запознаха с проблемите и местния парламент.
Лаконичнияният отговор на Янев беше, че комисия ще провери на място сигнала на гражданите, като той самият ще бъде включен в нея.

Въпреки жалбите на хората работата по козирката на ресторанта и новия павилион не спира.


„Явно е, че главният архитект, който е от Благоевград трябва да бъде не само архитект, но и естет, защото иначе има опасност града да се превърне в колибарник”, каза и общинският съветник д-р Панчо Панайотов.
Колегата му Първан Дангов, потърсен за съдействие от потърпевшите, внесе официално питатне има ли строителни разрешителни за двата обекта, как са издадени и кои са собствениците. На питането му, внесено в деловодството в срок обаче ще бъде отговорено на следващата сесия, уточни председателят на ОбС Явор Тодоров.
Както писахме граждани скочиха срещу ресторанта на общинския съветник от бизнес листата и собственик на частната болница в града Ени Лефтеров. Разширяването на ресторант „Рилски езера”, което тече в момента, съвпадна и с отнемането на единственото кътче за отдих на квартала, където вече е монтиран талашитен павилион. Първоначално кметът Янев отрече да е запознат с проблема, въпреки че преди подаването на писмена жалба се е срещнал с десетима представители на квартала. По-късно той заяви за dennews.bg, че павилионът няма да бъде преместен, а само намален. Въпреки думите му обаче сигнали, че павилиона ще бъде намален няма, изграждането му продължава, като преди ден е поставена и дограма.
Самият Ени Лефтеров подмина днес журналистите и не пожела да отговори на въпросите, защо и без съгласието на съкооператорите от блока, с който заведението има прилежащи стени, се извършва строеж.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети