ГЕРБ-Дупница се намести в барчето на СДС

Местните гербери чакат Бойко Борисов към края на месеца за откриването на новия предизборен щаб

DenNews.bg
03.06.2011
размер на текста:

Майстори ремонтират помещението. Откриването ще е към края на месеца. Снимка: dennews.bg

ГЕРБ-Дупница нанася офиса си в емблематичното години наред заведение, известно като барчето на СДС, което се намира в сградата на някогашния партиен дом. От няколко дни наред с разговорите за подредбата на листи с кандидати за общински съветници и имена на бъдещи кметове, местните гербери се грижат и за освежаването на помещението до денонощната аптека.
Така дупнишките гербери ще тръгнат към изборите през есента от нов щаб, разположен не само на по-централно място от сегашния им офис в сградата на КНСБ, но и място попило опита на седесарите в печеленето на изборите. Макар и наематели на помещение на втория етаж в сградата, сините лидери предпочитаха да бистрят политиката на по кафе в заведението, затова и някогашният „Честърфийлд” беше известен като барчето на СДС.
Дали по случайност или не, явно покрай опитите да спечелят на своя страна част от емблемите на синята партия, като бившия кмет арх. Асен Пилев, с когото са водени разговори за издигането му за градоначалник от ГЕРБ, хората на Бойко ще попият и от атмосферата, завещана им от демократите.
Предизборният щаб се е нанесъл в помещението, собственост на Областна администрация-Кюстендил, по силата на договор за наем сключен на 1 юни.
„Партията ще започне да плаща наем от този месец. Договорът е сключен по силата на Закона за политическите партии и Закона за държавната собственост. Заявлението беше подадено към нас преди около два месеца, а това помещение е единственото свободно”, обясни заместник-областният управител Даниела Годинова, която беше кандидат за кмет от ГЕРБ на последните избори. Само преди дни стана ясно, че Годинова е и сред номинираните за кмет за предстоящия вот заедно със собственика на волейболния клуб Ивайло Константинов, депутата Емил Гущеров, директора на Държавен фонд "Земеделие" и общински съветник Крум Милев, директора на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов и Емилия Елчинова от Агенцията за защита на потребителите.
По неофициална информация в момента местните гербери водят разговори при откриване на щаба към края на месеца в Дупница да дойдат премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, който е и шеф на националния предизборен щаб на партията.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети