Кмет предотврати втора трагедия „София-Кардам”

DenNews.bg
29.06.2011
размер на текста:

Пътнически влак се е запалил в движение, докато преминавал през Враца, съобщи Нова телевизия. Само бързата намеса на кмета на кв. „Кулата” в града е предотвратил трягедия, като тази с влака от София за Кардам през 2008 г., когато загинаха 9 души.
Страхил Михайлов пътувал с колата си край линията и видял пламъците. Докато звънял на полицията и пожарната, кметът успял да привлече вниманието на част от пътниците и началник влака Малин Монов, който спрял композицията на прелеза на кв. "Кулата".
При огледа е установено, че пожарът е тръгнал от грес и остатъци от масло около спирачната система, която пък била със запушпени маркучи.
Пламъците били изгасени за минути. Няма пострадали пътници. До евакуация на пътници не се е стигнало. След кратък престой за оглед влакът е потеглил.
През 2008 г. при пожар във влака София-Кардам изгоряха 9 души. Шафнерът на влака Георги Георгиев получи 8 години и 6 месеца затвор, началничката на композицията Иванка Костадинова - 5, а зам.-шефът на предприятието "Спални вагони" в БДЖ - Георги Иванов, беше оправдан.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети