Утре погребват убитата от любовника си в село Бистрица

Даниела Методиева
28.06.2011
размер на текста:

16-годишният Иван и чичо му Христо уреждат погребението. Снимка: dennews.bg

Утре за 14 часа е насрочено погребението на убитата от любовника си Николай Гурков вчера в село Бистрица Петя Минчева. Тялото на жената, която е родом от Свищов, ще бъде положено в гробищния парк в селото. Оказва се, че в родния й град почти не са останали роднини, единствено днес се е появил нейния брат, обясни кметът на Бистрица Васил Бански.
С уреждането на всички документи около предстоящото утре погребение се е заел 16-годишния син на Петя- Иван и чичо му Христо. Кметът на селото Васил Бански обясни, че момчето все още е в стрес от преживения вчера ужас, когато пред очите му убиецът Николай Гурков стреля по майка му и рани баща му Симеон, а след това захапа дулото на пушката и се гръмна.
Темата около вчерашната кървава баня в Бистрица очаквано е най-коментираната в селото.
Според слуховете, причината Николай Гурков да прибегне до този кървав акт е, че Петя години наред е харчила парите му в Италия. Двамата с бившия й съпруг Симеон, който е полицай в Бобов дол, решили отново да се съберат и това предизвикало гнева на изоставения от нея преди 3 месеца любовник. Свекървата й Петрана била много против това сина й и бившата й снаха отново да заживеят заедно след развода преди 5 години. Това била причината Петя да спи у съседи след пристигането й от Италия в Бистрица.

Според други, Петя не е имала намерение да живее с бившия си мъж, а просто е искала да остане повече време при сина си. И като доказателство посочиха фактът, че Симеон имал от доста време приятелка от Перник. Тя му гостувала всеки уикенд, последната събота и неделя също била при него.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети