Стрелба от ревност остави два трупа в дупнишкото село Бистрица

Отритнат любовник уби приятелката си, простреля бившия й мъж полицай, захапа дулото на пушката и се гръмна

Даниела Методиева
27.06.2011
размер на текста:

Трупът на убиеца Симеон бе проснат върху купчина въглища. Снимки: dennews.bg

Силната ревност на изоставен любовник завърши с два трупа в Караманската махала на дупнишкото село Бистрица.
53-годишният Никола Гурков от Сливен уби с рязана пушка бившата си приятелка Петя, простреля в рамото бившия й съпруг- полицая от затвора в Бобов дол Симеон Минчев, след което захапа дулото и се самоуби. Цялата трагедия стана пред очите на 16-годишния син на Петя и Симеон- Иван.

В продължение на часове районът бе отцепен, а криминалисти и съдебни медици извършваха оглед на двата трупа, които останаха открити дълго време. Тялото на Николай Гурков бе проснато върху купчина въглища пред къщата на семейство Минчеви, а това на убитата му бивша приятелка- в двора. В къщата с часове наред останаха синът Иван и болната майка на простреляния полицай- Петрана Минчева. Двамата бяха поддържани с успокоителни, единствено кметът на селото Васил Бански бе пуснат от полицаите, за да купи още лекарства за възрастната жена и внука й.

Съседи наблюдаваха огледа пред дома на семейство Минчеви.


Огледът на двата трупа се извърши от криминалисти от Кюстендил и Дупница под ръководството на окръжния прокурор Камен Пешев. На мястото на кървавата драма с часове останаха и директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев и началникът на управлението в Дупница Борислав Динев. За да помогне на колегите си, пристигна и шефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов, за който днешния ден бе първият от летния му отпуск. Той живее на метри от къщата на семейство Минчеви и обясни, че ясно е чул два изстрела.

Синът на прострелания полицай и убитата Петрана Иван на (преден план) поиска само една цигара от чичо си.

Кървавата баня се разигра около 14 часа в двора на къщата на полицая Симеон Минчев. Бившата му съпруга Петя пристигнала от Италия два дни преди да намери смъртта си, за да види 16-годишния си син, който живее с баща си в село Бистрица. Петрана и Симеон били официално разведени от 5 години, но съседи обясниха, че през цялото това време тя пращала пари и дрехи за сина си. Последно днес майката и сина пазарували преди обяд в Дупница, а минути преди убийството- в един от местните хранителни магазини в селото.

Братът на полицая и приятелката на убитата Петрана.


След като се прибрали в дома си, тримата застанали в двора, когато към къщата се приближил бившия приятел на Петя- Николай, под широка блуза носел пушката с отрязана цев. Той първо насочил оръжието към Петрана и я прострелял в гърдите. Последвал и втори изстрел. Една от версиите на криминалистите е, че вторият изстрел отново е бил насочен към Петря, но от рикошет в стената на къщата е засегнал рамото на бившия й мъж. Другата версия е, че вторият изстрел е бил насочен към полицая Симеон Минчев. Последната дума ще имат криминалистите след като станат ясни резултатите от балистичната експертиза.

Съседката Стефка Накева първа чула изстрелите.


От мястото, отцепено от полицията, не бе допуснат до дома си и брата на ранения полицай- Христо Минчев. За малко той успя да поговори с 16-годишния си племенник Иван, който поиска да запали цигара. След това момчето отново бе отведено обратно в къщата. На площадчето в Караманската махала огледът на криминалистите бе наблюдаван от съседите. Една от тях- Стефка Накева обясни, че много ясно чула два изстрела и женски писък. Когато излязла на улицата, за да разбере какво става, видяла как синът на убитата жена Иван блъскал дворната врата и викал за помощ и молел съседите си да се обадят за линейка. Само за броени минути пристигнали дежурните екипи от Спешния център в Дупница, но само установили смъртта на Петя и бившия й приятел Николай.

Кметът на селото Васил Бански изтича, за да купи лекарства за 16-год. Иван и баба му Петрана.


Разбрала за кървавата баня, в селото пристигна и приятелка на Петя, която не пожела да се представи. Тя обясни, че убиецът живеел с жертвата си в Италия в продължение на 3 години. Заради несходство в характерите Петя го напуснала преди около 6 месеца. Според приятелката й, Никола не е давал признаци, че е способен на агресия, но много я ревнувал. Когато разбрал, че тя се е върнала в дома на бившия си съпруг в село Бистрица, по всяка вероятност е изпитал много силна ревност и това го е подтикнало към убийството.

Шефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов помогна на колегите си

Николай бил вдовец от години, имал син на годините на сина на Петя. Преди време преживял огромна трагедия, тъй като при катастрофа загинало другото му дете.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети