Сидеров си иска обратно 50 бона от Станишев

DenNews.bg
27.06.2011
размер на текста:

Волен Сидеров Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров поиска БСП да възстанови на партия „Атака” 50 000 лв. от държавната субсидия, които били насочени от националистите към социалистите, след като депутатът Камен Петков напусна парламентарната група на „Атака“ през декември 2010 г. и се присъедини към левицата.
„След заявяването на декларацията на Петков за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната субсидия на „Атака“ беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв.”, посочва Сидеров в открито писмо до червения лидер Сергей Станишев.
„Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия „Атака” към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева“, изчислява Сидеров.
„Г-н Станишев, вие знаете много добре, че държавната субсидия се отпуска на всяка партия, преминала границата от 1% подадени гласове на български избиратели. Субсидията се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители. Защото във втория случай би означавало партиите, взели над 1%, но останали под 4%, да не вземат субсидия. А те вземат по 12 лв. на подаден за тях глас“, допълва Волен Сидеров.
„Проявете разум и достойнство – върнете парите, откраднати от „Атака“, обръща се Сидеров към Станишев. В писмото на „Атака“ се посочва и банковата сметка на партията, на която очакват възстановяването на парите, информира dnes.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети