53 милиона пръснал Първанов за 10 г., изчислиха от РЗС

DenNews.bg
24.06.2011
размер на текста:

Яне Янев Снимка: razkritia.com

Пълна проверка на състоянието на президента Георги Първанов, семейството му и пълен одит на президентството поискаха от РЗС днес.
От РЗС разполагат с информация, че за 10 години 53 милиона лева са изхарчени от бюджета на Президентството с личния подписа на Първанов.
През следващата седмица от партията на Яне Янев ще изпратят сигнал до комисията за борба с корупцията, парламентарната комисия за конфликт на интереси, НОИ и Сметната палата с искане за провеждане на пълна проверка, информира news.bg.
По думите на Емил Василев от РЗС в последната си декларация пред Сметната палата Георги Първанов е посочил, че излиза от президентската институция след 10 години с банков влог от 10 000 лева и „Фолксваген Голф" от 1996 година.
Месечната заплата на държавния глава, според изчисленията на Василев, е около 5 000 лева, а на съпругата му - 2 500 лева. Държавата покрива всички разходи за храна, облекло, командировки, стоки, вода на семейството на държавния глава.
По думите на Василев Президентството се е превърнало във финансова пирамида, в която са потънали парите на българските данъкоплатци.
Лидерът на партията Яне Янев изрази своето учудване за това как може да се продава на обществото толкова скъпо един „сиромахомилски образ." „Едва ли не с голфа иска да разплаче всички червени бабички," възмути се той.
По думите му Първанов е прибрал 700 000 лева за 10 години от заплати, командировъчни, представителни разходи. „Другите в буркан ли са или под дюшека," запита риторично той.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети