Екскметът на Бобов дол Димитър Ганчев на съд за неизгодна сделка

Даниела Методиева
23.06.2011
размер на текста:

Бившият кмет на Бобов дол Димитъл Ганчев се изправя пред съда по обвинение за сключване на неизгодна сделка за кадастъра. Прокуратурата в Дупница внесе обвинителния акт след приключване на разследването, предстои насрочването и на първото заседание.
Делото срещу Димитър Ганчев се води по жалба на кмета на Бобов дол Грети Алексова, която иска възстановяване на сумата от 1 728 лв. по сделка, сключена през 2001-а година с фирма за изготвянето на кадастралната карта на местността Свети Спас край миньорския град. Сигналът до прокуратурата в Дупница е бил подаден от кмета Грети Алексова, след като община Бобов дол е била осъдена от фирмата-изпълнител, тъй като през мандатите и на двамата бивши кметове- Ганчев и Каленичкова, парите за изготвяне на картата не са били изплатени.
Обвинението срещу Ганчев е повдигнато за неизгодна сделка, тъй като сумата от 1 728 лв. надвишава 14 пъти минималната работна заплата, която през 2001-а година е била 79 лв.
Делото срещу Ганчев за неизгодна сделка ще бъде единственото, което ще се води заради все още неизтекъл давностен срок. За още две други сделки, отново за изготвяне на кадастрални карти, община Бобов дол вече не може да претендира, тъй като е изпуснала сроковете. Това е и причината по тези два сигнала досъдебното производство да бъде прекратено.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети