20-годишна блъсна с ауди линейка с родилка и бебето й

dennews.bg
23.06.2011
размер на текста:

20-годишна блъсна линейка с родилка и бебето й, съобщават от пресцентъра на МВР.
Инцидентът е станал тази сутрин към 4.10 часа, когато кола на „Бърза помощ”с включени светлинен и звуков сигнал била блъсната от лек автомобил „Ауди”. Това станало на червен светофар на бул.”Константин Величков” посока Институт „Пирогов”. От удара вратите на линейката се отворили. Оттам изпаднали четиримата пътници – жена с новороденото си дете и мъжа й, които медицинският екип транспортирал от Мировяне, както и лекарката, оказала първа помощ на родилката.
С опасност за живота са 58-годишният шофьор на линейката, 55-годишната лекарка, 28-годишната жена и бебето. 38-годишният мъж е с рана в областта на лявата предмишница и след преглед е освободен.
20-годишната водачка на „Ауди-то” не е пострадала. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в СРП.
Момичето зад волана не е чуло звуковия сигнал, тъй като е слушала силно музика. От удара линейката се завъртяла и се е ударила в билборд, уточняват от news.bg.
Майката, новороденото дете и неговият баща, както и шофьорът на линейката са били приети в 4,25 ч. в „Пирогов", а акушерката във Военномедицинска академия.
Новороденото е с черепно-мозъчна травма и е настанено в Детска реанимация на „Пирогов". Лекуващият екип предприема всички възможни действия, но състоянието се оценява като тежко, има опасност за живота, информират от института
Бебето е с обширен хематом в областта на мозъка и счупени черепни кости. Всичко това създавап реална опасност от подтискане на дихателния център, информира доц.д-р Надежда Гаврилова, шеф на детска реанимация.
Родилката е с тежка черепно-мозъчна и лицево-черепна травма, контузия на мозъчните тъкани. Тя е на командно дишане в Централна реанимация, с реална опасност за живота.
Нейният съпруг е с разкъсно-контузни рани, но контактен, без опасност за живота.
Като тежко определят лекарите и състоянието на шофьора на линейката. След извършена животоспасяваща операция в 10 часа той е приет в централната реанимация на „Пирогов". Шофьорът е с премахната слезка, все още е в травматичен шок, с голяма кръвозагуба, на командно дишане и е с реална опасност за живота.
Той е с политравма - травма на гръдния кош, таза и на лявото бедро, кръв в корема.
Придружаващата акушерка е приета във ВМА с открита фрактура на бедрена кост. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и реанимация. Предстои да бъде извършена операция.
Проверката с дрегер не е отчела наличието на алкохол в кръвта и на двамата водачи. След инцидента младата шофьорка е била в шок и отказала коментар.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети