Сидеров насоли ренегатите в парламента, били измекяри и нули

DenNews.bg
22.06.2011
размер на текста:

Волен Сидеров Снимка: webcafe.bg

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обвини колегите си от БСП в пазаруване на депутати от други партийни групи, а отцепниците от собствената си партия нарече нули, нещастни ренегати и измекяри.
По думите му в миналия парламент от БСП обикаляли около националистите с куфарчета с пари, за да ги "купят", информира news.bg.
„Човек по човек ги обработвахте, обикаляхте ги с рушвети и подкупи. Вие имате огромен опит в това да купувате депутати", каза Сидеров, цитиран от news.bg.
“От кое се разочаровахте, господа ренегати”, попита Сидеров, обръщайки се към независимите.
Той припомни, че Камен Петков влязъл в парламента с листата на „Атака." “Ренегат нещастен. Нула на нулите на никого неизвестен, защо излъга избирателите си", обърна се към Петков Сидеров, а към другите отцепили се от „Атака" той се обърна с думите:" Обикаляте от седмица по медии като измекяри".
Скандалът избухна заради Закона за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, внесен от партия „Атака."
Десислав Чуколов, един от вносителите на закона, заяви от парламентарната трибуна, че двама независими вече са преминали към БСП - Камен Петков и Кирил Гумнеров. Михаил Миков призна, че Петков е заявил принадлежност към социалистите.
Според напусналия ДПС Корман Исмаилов пък парламентът се страхува да има истински независими народни представители с чиста съвест.
В закона на атакистите е записано, че право да получават държавна субсидия имат партиите и коалициите от партии, които са се регистрирали в Централната избирателна комисия, участвали са на последните проведени избори за народни представители и са получили повече от едно на сто от всички действителни гласове.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети