Както дошло така и си отишло. Почистиха паметника на Съветската армия по тъмно

DenNews.bg
21.06.2011
размер на текста:

За спомен от армията на комикс героите останаха само снимките. Снимка: dnevnik.bg

Рисунките, коиото превърнаха паметника на Съветската армия в столицата в армия от комиск герои бяха изчистени по начина, по който се появиха-по тъмно.
За разлика от авторите, които продължават да са неизвестни, стана ясно, че инициатор на почистването на монумента е Форум „България – Русия”, а разрешителното е издадено от Областна администрация-София.
Самото почистване продължило над 5 часа е извършено от частна фирма. Според организаторите са избрани тъмните часове за да се избегне сблъсък между защитниците и проитивниците на новия поглед към масивния паметник и евентуални демонстрации и скандали.
Всъщност рано сутринта столичани и тв екипи, които бяха на мястото за да отразят акцията по почистване, която беше официално насрочена за 8 часа останаха изненадани, че лицата на войниците от монумента са възвърнали обичайния си облик.
Коментари в интернет пространството пък продължават да аплодират неизвестните автори, че са показали на света, че България не е само страна на сухари, които си играят на политици, бизнесмени, интелектуалци и пр.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети