Досъдебно производство след показната акция на жандармерия и полиция в ромската махала в Дупница

Даниела Методиева
21.06.2011
размер на текста:

Навсякъде в махалата може да се види тази гледка- кутии без бандерол и късове цигари. Снимка: dennews.bg


Само едно досъдебно производство е образувано след вчерашната показна акция на жандармерия и полиция в Дупница в ромската Гиздова махала. То е срещу Гюлка Асенова, в чийто дом са били открити 28 кутии цигари без бандерол. След разпитите в полицията в Дупница вчера няма задържани в ареста, всички са били пуснати по домовете си късно снощи.
Специализираната полицейска операция, която бе проведена вчера в Дупница, е за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки и изкупуването на черни и цветни метали, обобщават от Пресцентъра на МВР. Адманистративният ръководител на прокуратурата в Дупница Величка Шопова обясни, тази акция е била проведена с превантивнах цел, а занапред ще има доста такива.
Операцията в ромската Гиздова махала бе проведена под наблюдението на прокуратурата. Установени са и 5 случая на упражняване на дейност в нарушение на Закона за управление на отпадъците. Иззети са 1000 къса цигари без бандерол на българската държава. Що се отнася до материалите за установена нерегламентирана дейност при изкупуване на черни и цветни метали, ще бъдат съставяни актове за административни нарушения.

По време на акцията вчера в помощ на полицаите в Дупница пристигнаха и части на жандармерията с цел осуетяване на размирици в махалата. 
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети