Шефът на Гражданска защита в Кочериново и горски с присъди за кражба на метали

Радослав Балабанов и Асен Илиев тарашили запустелия лагер „Горхим”, след споразумение получиха по 6 месеца условно

Даниела Методиева
02.06.2011
размер на текста:

Условни присъди от 6 месеца с 3 години изпитателен срок и 15% удръжка от заплатите постанови Дупнишкия районен съд за шефа на Гражданска защита в община Кочериново Радослав Балабанов и горския Асен Илиев. До присъдата се стигна след споразумение с наблюдаващия прокурор по делото- административния ръководител на държавното обвинение в Дупница Величка Шопова.
Делото срещу двамата служители в община Кочериново бе заведено заради кражба от запустелия пионерски и ученических военен лагер „Горхим” на чугунено колело и топкова мелница. След като двамата общинари прибрали откраднатото, го предали на пункта за вторични суровини на гара Кочериново.
По време на досъдебното производство, а и на делото, двамата подсъдими си признали за извършеното от тях престъпление, за да могат да сключат споразумение с прокуратурата и да получат по-леко наказание.
Преди произнасяне на Дупнишкия районен съд по делото за кражба на метали, лесничеят Асен Илиев бе приет за един от новите членове на местната структура на СДС в Кочериново, от „групата” на остранения кмет Костадин Катин.
Потърсен за коментар изпълняващият длъжността кмет Иван Минков обясни, че след като бъде информиран официално за присъдите ще прецени дали Балабанов ще бъде отстранен от работа, тъй като той има достъп до данни, които представляват класифицирана информация.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети