Роднини измъкват наследството на US милиардер от наш борец

DenNews.bg
17.06.2011
размер на текста:

Председателят на Българската федерация по борба и носител на орден „Стара планина” Валентин Йорданов е на път да наследи богатството на американския милиардер, който почина в затвора Джон Дюпон.
Единствените посочени в завещанието на Дюпон са Йорданов и съпругата му Здравка. На пътя им към 28, 5 милиарда долара обаче сега застават роднини на милиардера Уилям Х. Дюпон и Бевърли О. Дюпон Гаугър, негови племенник и племенничка. Те са внесли иск в окръжен съд в Пенсилвания, с който настояват съдът да реши дали чичо им е бил с ума си, когато е писал завещанието си три месеца преди смъртта си на 9 декември в затвора, информира vesti.bg.
За Джон Дюпон се смята, че е имал диагноза параноидна шизофрения. Според пременниците му той си е въобразявал, че е Исус Христос, руският цар, Далай Лама или висш консултант в ЦРУ.
Дюпон почина, докато излежаваше присъда за убийството на бореца Дейвид Шулц през 1996 г. Тогава Дюпон бе признат за виновен, но умствено болен и получи присъда от 13 до 30 години затвор.
Джон Дюпон е прапраправнук на основателя на химическата компания "Дюпон".
Настоящият президент на Българската федерация по борба, прочутият в миналото български борец Валентин Йорданов, както и много други спортисти, са се ползвали навремето от финансовата помощ на Джон Дюпон.
Йорданов е живял в имението на милионера, а Дюпон е един от благодетелите на българската свободна борба.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети