Три дни Дупница ще бъде домакин на състезания по офроуд

dennews.bg
16.06.2011
размер на текста:

Три дни Дупница ще бъде домакин на престижните “БАХА” състезания по оффроуд, който ще са част от II кръг от Националния шампионат.
Церемониалният старт ще бъде даден в парк "Рила"
утре от 18.30 часа. Състезателни етапи са предвидени и за 18-19 юни, а подготвените трасета са три, те са атрактивни и предизвикателни. Скорост, адреналин, напрежение ще се разгорят в битка в три наситени с емоции дни. Битката на състезателите и техните подготвени машини, битка между силни конкуренти, битка за първото място, а достигането до финала ще е мисия за всеки състезателен екипаж.
Шампионатът, на който Дупница е домакин за четвърта поредна година, ще бъде открит от кмета Атанас Янев, под чиято егида се провежда надпреварата. Над 25 са участниците в тазгодишния шампионат, който ще започне с нощно каране. Между тях са големите имена на моторните спортове Красимир Илиев и Ивайло Върбанов.
Автомобилите ще бъдат разделени в два класа - "Т1" и "Т2", а общо дължината на специалните етапи е 550 км.
Финалът и награждаването са насрочени за неделя от 16.00 ч., отново в парк "Рила". За победителите от Община Дупница са осигурени купи, а най-добрите от генералното класиране ще получат и специалната награда - "Купата на кмета". И тази година организатори на офроуд-надпреварата са Община Дупница, АМСК "4х4 София и Българска федерация по автомобилен спорт.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети