Тарторът на наркогрупата от Дупница Петър Христов за постоянно в ареста

Даниела Методиева
16.06.2011
размер на текста:

Тарторът на организираната престъпна група за разпространение на наркотици от Дупница Петър Христов остава за постоянно в ареста. Това постанови Окръжен съд в Кюстендил, след като изслуша мотивите и уважи искането на държавното обвинение, обясни говорителят Марияна Кожухарова. Утре е последният срок, в който Петър Христов заедно със своите адвокати може да обжалва постановената му мярка пред Апелативна прокуратура.
Петър Христов е в ареста на окръжното следствие в Кюстендил от 12-и юни, когато под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кюйстендил при специализирана акция на ГДБОП и следене повече от 6 месеца бе задържан в дома си в Дупница, а заедно с него за 24 часа зад решетките останаха още трима посочени от полицията като членове на организираната престъпна група. В дома на Петър Христов бе открит хероин. След като на 13-и април изтече 24-часовото задържане, Окръжна прокуратура в Кюстендил поиска удължаването на 72 часа, след което и постановяването на постоянна мярка.
Първоначално досъдебното производство бе започнато срещу неизвестен извършител, но в хода на събирането на още доказателства обвинението бе повдигнато срещу Петър Христов. Останалите трима от групата бяха пуснати на свобода още при изтичането на 24-часовото задържане.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети