Ад. 8 загинаха в самозапалил се автобус при катастрофа на АМ „Тракия”

DenNews.bg
15.06.2011
размер на текста:

Автобусът е напълно унищожен. Снимка: БГНЕС

Самият ад се отвори на АМ „Тракия” тази нощ към 1 часа. Автобус пътуващ за Бургас с пътници от различни градове тръгнали на море катастрофира жестоко при разклона за Карлово, след което се самозапалва.
На място загиват шестима души, двама на път за болницата.
18 души са ранени, двама от които са в кома. Други 16 пътници са пострадали, но са без опасност за живота.
Сред пострадалите има и дете на 5 години, което е в психически шок, тъй като сред загиналите са майка му и сестра му, информира news.bg.
Автобусът на фирма „Бургас Тур 90" ЕООД е бил управляван от 43-годишния С. Д. Автобусът се е ударил в крайпътната мантинела, обърнал се и се самозапалил, уточнява БНТ.
Причините за катастрофата са в процес на изясняване. От КАТ твърдят, че автобусът се е движел с висока скорост.
На водача са взети кръвни проби, които не са установили наличие на алкохол. Той е в стабилно състояние, но все още не може да каже какво се е случило.
Работи по няколко версии за тежкия инцидент. Първата е шофьорът да е заспал и да е изгубил управление над автобуса. Възможна причина за катастрофата е и техническа неизправност или спукана гума.
Справка в Търговския регистър, цитирана от Капитал, показва, че фирмата "Бургас тур 90" ЕООД, е собственост на 21-годишния турския гражданин Бурак Саглам. Дружеството е било учредено през миналата година с уставен капитал от 10 лева.
Саглам е участвал в управлението и на друга фирма, която се занимава с превози - "Ентуртранс" ООД, която също е собственост на турски граждани. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес в Бургас. "Ентуртранс" е била обявена в несъстоятелност през февруари т.г. с решение на Окръжен съд - Бургас. Към датата на несъстоятелността дълговете на дружеството са били 3 623 000 лева. Основните задължения са по договори за кредит и лизинг на автобуси.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети