Освободиха дилъри след акцията на ГДБОП в Дупница за разбиване на престъпна група

Даниела Методиева
14.06.2011
размер на текста:

Трима от задържаните след акцията на ГДБОП за разбиване на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Дупница, са пуснати от ареста. Васил Кирилов, Кристина Петрова и Живко Николов вече са на свобода, обяви говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Кажухарова, която уточни, че на този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.
Това е така, защото именно срещу неизвестен извършител са започнали и процесуалните действия на ГДБОП по пресичане на дейността на групата. След като те приключат и се уточни кой от задържаните да бъде обвинен, прокуратурата ще внесе и обвинителния акт.
Засега в ареста с удължаване на мярката за задържане на 72 часа е посоченият от полицията за тартор на престъпната група- Петър Христов с прякора Дебелия. Има вероятност прокуратурата утре да поиска да му бъде постановена постоянна мярка задържане под стража, уточни прокурор Кожухарова.
 Информацията за специализираната операция на ГДБОП за разбиване на престъпната група в Дупница бе изнесена вчера от Пресцентъра на МВР в Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети