Престъпна група за разпространение на наркотици разбита в Дупница

dennews.bg
13.06.2011
размер на текста:

На 12.06.2011 г. в гр. Дупница от служители на ГДБОП съвместно със служители от ОДМВР Кюстендил е проведена специализирана полицейска акция за неутрализиране на организирана престъпна група, осъществяваща разпространение на наркотични вещества на територията на града, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
Групата е наблюдавана активно повече от половин година. В процеса на работа по нея са събрани доказателства за извършвана престъпна дейност по разпространение на хероин. По време на операцията е извършено претърсване в дома П.Х. – на 37 г. от гр. Дупница, установен като лидер на групата и главен организатор на престъпната дейност, при което е открито 5.9 грама вещество, което при направения тест реагира на хероин. Лидерът на групата и установените от провежданите оперативно издирвателни действия като разпространители на наркотични вещества лица – В.П. – на 40 г., и К.В. – на 23 г., от гр. Дупница, са задържани за 24 часа в РУП Дупница. За 24 часа са задържани още две лица, съпричастни към дейността на групата.

 


Лидерът на групата, известен на криминалните служби, е изявен като основен разпространител на наркотични вещества на територията на гр. Дупница. За същия ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Операцията е проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кюстендил по предварително планирани мероприятия и с участието на Специализираното тактическо звено за бързи действия при Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

При извършване на претърсването, П.Х. е оказал съпротива и опит за осуетяване на претърсването, което е наложило използуване на физическа сили и помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети