Румен Христов спечели на вътрешните избори в Дупница

Хората на ДСБ определиха вота като цигански, СДС извозвали роми от трите махали в града, за да победи за техният човек

Даниела Методиева
12.06.2011
размер на текста:

Лидерът на Подкрепа Любка Георгиева също даде своя вот. Снимки: dennews.bg

Кандидатът на СДС Румен Христов спечели с убедителна преднина президентския вот на синята коалиция по време на вътрешните избори в Дупница днес. Само 30 минути след края на гласуването стана ясно, че от трите секции в Спортната зала Румен Христов е събрал 422 гласа. За неговият опонент от ДСБ Светослав Малинов бяха гласували 136 дупничани, а от пуснатите в урните бюлетини 4 бяха недействителни. Тази преднина за кандидата на СДС е определена от лидера на ДСБ в Дупница Стоян Шушков като „цигански вот”, защото хората на СДС с микробуси извозвали от три махали роми, за да гласуват за Румен Христов.

Роми на групи гласуваха в Спортната зала.

Наистина, в късните следобедни часове в Спортната зала в Дупница към урните се запътиха доста роми на групи, за да гласуват. Координаторът на ДСБ Емануела Кацарска дори показа и лист, на който беше записала номерата на бусовете, с които ромите били докарвани под строй да гласуват за Румен Христов. На въпрос ще обжалват ли резултатите от изборите, представителите на ДСБ в Дупница отговориха, че това е безпредметно, защото същият сценарий щял да се повтори и на изборите наесен.
За това, че е имало извозване на роми от дупнишките махали пред урните в Спортната зала, лидерът на ДСБ от Бобов дол Любен Станчев също потвърди, че е дочул от своите хора от Дупница.
„Това не е добре нито за Малинов, нито за Христов. По този начин СДС ще разбият коалицията”, коментира Любен Станчев, който заедно с колежката си от СДС Лиляна Динева донесе резултатите от мирното и кротко гласуване днес в миньорския град. Там от 52-ма дали своя вот днес, 30 бяха гласували за Малинов, а 22-ма за Румен Христов. Всъщност Бобов дол се оказа единствената община от бившата Дупнишка околия, в която Малинов имаше преднина. Във всички останали води Румен Христов.

Кординаторът на ДСБ Емануела Кацарска показа списъка с номерата на бусовете, извозволи ромите към урните.


За да се отчетат за днешния вот в Дупница пристигнаха и лидерът на СДС в Сапарева баня Марта Желязкова и представителят на ДСБ и доскопрошен лидер на ГЕРБ Росен Тимчев. От тяхната справка стана ясно, че в курортната община Румен Христов води с най-убедителна преднина. От 68 гласували за него своя вот бяха дали 61, а за Малинов едва 7. Росен Тимчев дори се похвали, че в последните минути пред урните в Сапарева баня е застанал и лидерът на ГЕРБ Калин Гелев, който също е гласувал за вътрешния вот на СДС.

Представителите на Бобов дол вляво и на Сапарева баня дойдоха в Дупница, за да представят техния резултат от днешния вот.


В Бобошево за Румен Христов са гласували 59 членове и симпатизанти на СДС, а за Светослав Малинов- 21. В Кочериново за Румен Христов своя вот са дали 149 от гласувалите, а за Малинов- 35. В Рила от общо 94 явили се пред урните, в полза на Румен Христов бюлетини са пуснали 54, а за Малинов- 40 души.

Любомир Стоилков (вляво) и Ани Дончева, (седнала), от РИК дойдоха в Дупница, за да обобщят резултатите за Дупнишка околия. 


За да обобщят резултатите, в Дупница пристигнаха и двамата представители на РИК- Любомир Стоилов от ДСБ и Ани Дончева от ДСБ.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети