Слънчицата с носии на Дупница с гран при от „Южни слънца”

DenNews.bg
04.05.2011
размер на текста:

Децата победиха конкуренцията на 17 състава.

Гран при на 12 –тото издание на Национален фолклорен конкурс "Южни слънца" в Петрич спечелиха децата от танцов състав „Зора” към читалище „Зора 1858”- Дупница. Чаровните и талантливи девойки с ръководител Дилиана Кацарска завоюваха престижното отличие в оспорваната конкуренция на 17 танцови състава от цялата страна.

Дилиана Кацарска с кмета на Петрич Вельо Илиев.

Страхотното им изпълнение на Тракийски и Шопски танц с хореография на Дилиана Кацарска, заслужи и специалната награда на кмета на Община Петрич Вельо Илиев. Лично градоначалникът връчи купата и грамотата на ръководителката, като я поздрави за отличното представяне и страхотното настроение, което нейните момичета са създали сред публиката.
В престижния форум взеха участие 400 ученици на възраст от 6 до 19 години, които се представиха с фолклорни песни, танци и познания за българските етнографски области.
 

„Доволна съм от представянето на момичетата. Винаги съм им казвала, че освен правилното изпълнение на хореографията и стъпките, най-важното нещо за артиста е неговото излъчване на сцената и умението да предаде настроението си на публиката. Мисля, че точно това им помогна да спечелят симпатиите не само на журито, но и на всички присъстващи на фестивала”, каза Дилиана Кацарска, като не пропусна да похвали домакините от Петрич за чудесната организация.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети