Плащаме най-много 900 лв. за лекарски екип по желание

dennews.bg
30.05.2011
размер на текста:

Най-много 900 лв. ще плащаме, ако сами си избираме лекарският екип. Това се предвижда в промени в нормативната уредба, съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от news.bg.
Досега таванът беше 950 лв. и зависеше от стойността на клиничната пътека. С промените вече за всяка една клинична пътека болниците ще могат да определят тарифа за услугата - 900 лева.
До определянето на максималния размер се стигна, след като в средата на месеца за това настояха от Българското научно дружество по акушерство и гинекология. Аргументът на гинеколозите беше, че с новите цени не могат да се покриват разходите за едно раждане и настояха да няма обвързване на размера на тавана със стойността на клиничните пътеки.
През април от здравното министерство съобщиха, че са хванали едва 5 болници в цялата страна да нарушават правилата за избор на екип. Изборът на екип се практикува в болниците предимно в големите градове - София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен. Най-честото нарушение е да се взимат по-висока сума от допустимата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети