Смъртта на Осама първото чудо на блаженния папа Йоан

DenNews.bg
03.05.2011
размер на текста:

Празникът на блажения папа Йоан Павел Втори ще се чества на 22 октомври - денят на възкачването му на Светия престол.

Перуанският президент Алан Гарсия заяви, че смъртта на Осама бен Ладен, който е „въплъщение на злото, е първото чудо на папа Йоан Павел II”, който в неделя бе обявен за блажен, предаде Франс прес, цитирана от dnes.bg.
"Неговото първо чудо беше да отърве света от въплъщението на злото, сатанинското въплъщение на престъпността и омразата. В деня на беатификацията си Йоан Павел II ни изпрати новината, че онзи, който взривяваше кули и сгради, го няма вече на този свят; да се надяваме, че с неговото изчезване ще намалее влиянието на онази група хора, които разпространяват тероризма", заяви Гарсия, който е близък съюзник на САЩ, посочва БТА.
Папа Бенедикт XVI официално обяви за блажен предшественика си Йоан Павел II на специална церемония на площад „Свети Петър” в Рим.
Главата на римокатолическата църква прочете формулата на латински, с която провъзгласи предшественика си за блажен - последното стъпало преди светец.
Празникът на блажения папа Йоан Павел Втори ще се чества на 22 октомври - денят на възкачването му на Светия престол през 1978 г., обяви папа Бенедикт XVI.
Беатификацията се извърши под радостните възгласи на над 1 милион души, събрали се в Рим за историческото събитие.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети