Уорлик защити Борисов в Парламента

dennews.bg
27.05.2011
размер на текста:

Американският посланик Джеймс Уорлик. Снимка: news.bg

Американският посланик Джеймс Уорлик влезе в Парламента днес в защита на Бойко Борисов, съобщава news.bg.

Във връзка с излезлите грами в Уикилийкс Джеймс Уорлик заяви:"Искам българските граждани да знаят, че отношенията между България и САЩ са изключително силни и имаме пълно доверие в българския премиер".
За мен винаги е удоволствие да бъда в българския парламент, изтъкна пред медиите той. По думите на посланика след промените България винаги е била приятелска страна на щатите, а сега в рамките на НАТО е и близък съюзник.
По думите на посланика САЩ изпитват изключително уважение към Бойко Борисов. Джеймс Уорлик изтъкна, че публикуваните в Уикилийкс грами не представляват официалната позиция на външната политика на САЩ.
На въпрос на News.bg дали той докладва на правителството си за егото на българските политици, посланикът отговори: "Докладваме за много неща, по много въпроси. Това ми е работата да докладвам по най-различни аспекти за българското общество и за България". Според грамите в Уикилийкс Байърли докладва на САЩ, че егото на премиера Бойко Борисов е пътят да му се влияе.
Освен това, Уорлик уточни, че това, което казва пред българските граждани в публичните си прояви, не се различава много от това, което споделя с американските власти.

Както знаете, аз съм бил и критичен, казвал съм и похвали, съответно нашите доклади към Вашингтон също са били такива - открити и честни, подчерта Джеймс Уорлик.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети