Д-р Кметски напусна ГЕРБ и тръгна към изборите като кандидат за десен кмет на Сапарева баня

Доскорошният лидер и най-верен човек на Бойко Борисов Росен Тимчев мина към ДСБ и оглави предизборния щаб

Даниела Методиева
25.05.2011
размер на текста:

Д-р Кметски третият отляво надясно е кандидатът на десните партии в курортната община. Снимка: dennews.bg

Директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Кюстендил д-р Михаил Кметски напусна днес редиците на партия ГЕРБ в Сапарева баня и обяви, че се кандитатира за десен кмет на курортната община, подкрепен от десни партии. Решението си да преустанови членството си в партията, д-р Кметски обясни с предстоящия конкурс утре за длъжността директор на РИОКОЗ-Кюстендил, който ще се проведе в Министерство на здравеопазването и изискването кандидатите да нямат политически пристрастия. Според д-р Кметски изходът от този конкурс е предрешен в полза на д-р Кознички, който няма да се лиши от възможността да се възползва от партийната мощ, осигурена му като член на ГЕРБ, за да спечели конкурса.
В специално изявление пред медитите д-р Кметски изрази огорчение от факта, че между идеята ГЕРБ и резултата от 2-годишното им властване няма нищо общо.
„Все повече и повече ГЕРБ се асоциира на всички нива с лица, имащи завидна физкултура, но с липсващ интелектуален капацитет, управленчески умения и административни способности. Склонността им към алчност и арогантност ни ге прави по-успешни, а само по-опасни. Не желая в бъдеще да бъда свързван с тях”, се казва в част от напечатаното и разпространено днес изявление на д- р Кметски. Извън него той обясни, че напуска партията, защото в Сапарева баня тя вече се отъждествява с хора, които се свързани с една земеделска партия и визира избора на новия председател, одобрен и от изпълнителното бюро на ГЕРБ в София Калин Гелев.
„Лицето, което в момента е лидер на ГЕРБ в Сапарева баня беше ревностен деятел на една земеделска партия. Истината е, че от тези, които гласуваха за него, много малко бяха от ГЕРБ. Но тъй като Гелев реши, че в ГЕРБ има повече шанс за властта, направи финтиращ ход”, обяви пред журналисти д-р Кметски.

Доскорошният лидер на партията на Бойко Борисов в Сапарева баня Росен Тимчев и афиширащ се за един от преданите и верни на премиера хора, обяви днес, че също напуска редиците на партията и преминава в тези на ДСБ. Нещо повече, той по всяка вероятност ще оглави структурата в Сапарева баня и изцяло поема кампанията и става председател на предизборния щаб на д-р Михаил Кметски. Тимчеев дори се обърна към журналистите с молба, каквито и въпроси да имат оттук нататък към д-р Кметски, да се обръщат директно към него. Тимчев заяви, че целия екип от специалисти, който за предишните избори е работил за ГЕРБ в Сапарева баня вече е преминал в щаба на д-р Кметски. Втората дясна политическа сила, която със сигурност ще подкрепи д-р Кметски, е СДС, а това бе потвърдено и от присъствието на лидера й в Сапарева баня адвокат Александър Ранов.
А амеренията на екипа от специалисти, поемащи кампанията на д-р Кметски, са печелене на изборите на балотаж и отстраняването на кмета Сашо Иванов, който е потънал в корупционни практики, обяви в качеството си вече на председател на предизборния щаб на д-р Кметски Росен Тимчев.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети