Западът пуска Кадафи и семейство на квартира в Сърбия

DenNews.bg
25.05.2011
размер на текста:

Муамар Кадафи

Съседна Сърбия може да се превърне във втори дом на либийския диктатор Муамар Кадафи и семейството му, защото това е избраната от Западът държава, където либийският вожд ще прекара своето изгнание. Това пише френското издание Le Canard enchainé, цитирано от БГНЕС.
Белград е излязъл с инициатива да предостави на либийския диктатор политическо убежище. Докато бомбардировките продължават, западните страни са се свързали с бивши членове на обкръжението на Муамар Кадафи. Става дума за бившия външен министър и ръководител на разузнаването Муса Куса, който в момента се укрива във Великобритания. Именно на него е било поръчано да предложи на сина на полковника - Сейф ал Ислам план за оттегляне. В замяна на окончателното напускане на Либия на всички членове на семейство Кадафи се гарантира неприкосновеност.
Междувременно шест мощни експлозии разтърсиха късно снощи района на Триполи Баб ал-Азизия, където е резиденцията на Муамар Кадафи.
Според данните натовски удари, нанесени около 23.00 часа местно време, са отнели живота на 19 човека, мирни жители. По-рано беше съобщено за трима загинали и над 150 ранени, повечето от които мирни граждани, информира news.bg.
Представител на Алианса съобщи, че ударите са нанесени по обекти на военната инфраструктура и техника, които силите на либийския полковник Муамар Кадафи използват за нападенията си срещу либийските граждани.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети