Борисов може и без „Атака”

DenNews.bg
25.05.2011
размер на текста:

Според Борисов правителството ще оцелее с подкрепата на независимите депутати. Снимка: webcafe.bg

ГЕРБ може да продължи да упрвалява и без подкрепата на „Атака”, но не са изключени предсрочни избори или избори 3 в 1 през есента. Това заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов днес.
"Категорично не съм съгласен с действията на "Атака" и те го знаят. Цели държави фалират, а ние трябва да се заминаваме със звука от джамията", заяви министър-председателят в телефонно интервю за „Тази сутрин”.
"Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него", заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че от тук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.
След като в края на миналата седмица демонстранти, участващи в митинг на "Атака", нападнаха молещи се в джамията "Баня Башъ" по време на петъчната молитва, националистическата партия се обяви за "последната пречка пред ислямската агресия към православна България".
Междувременно градският прокурор на София Николай Кокинов заговори за забрана на партията за насаждане на етническа омраза. За момента обаче според информацията от прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство срещу трима души за хулиганство, информира vesti.bg.
"Не им прави чест преди година и половина да заявяват, че най-важното е да има правителство и ще го подкрепят, а сега, когато наближават изборите, едва ли не и за първия сняг да ни обвиняват. Не им желая подкрепата", заяви министър-председателят.
Той отново каза, че е нямало да състави правителство без подкрепата на "Синята коалиция", "Атака" и РЗС.
"РЗС се извъртя на шестия месец, „Синята коалиция” се извъртя на шестия месец, сега и "Атака" се извърта след година и половина. Питам се защо не ни го казаха това преди две години", каза още Борисов.
Според премиера предсрочни парламентарни избори не са изключен вариант. Той обаче отрече да е готвен такъв сценарий.
„Това, което прави "Атака" в момента налива вода и в двете мелници – и на ДПС, и на "Атака" и пак е срещу нас”, смята Борисов.
По думите му, обаче, ГЕРБ има достатъчно подкрепа от независимите депутати.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети