Буйствата на торнадо осакатиха няколко щата в САЩ

DenNews.bg
23.05.2011
размер на текста:

Хиляди останаха без подслон. Снимка: АР

Торнадо остави поражения и жертви из няколко американски щата, през които мина с ярост. Повече от 30 души загинаха, а десетки са ранени, информира bTV.
Стихии вилняха в щатите Канзас, Минесота и Мисури. В град Рединг, щата Канзас, десетки къщи са напълно разрушени, а стотици - повредени. Районът беше връхлетян и от силни бури с ветрове със скорост до 165 километра в час, както и от градушка, като на някои места ледените късове са били с размерите на топка за тенис.
Сериозно пострада от торнадото и град Джоплин, щата Мисури. Пострадалите райони се разчистват, но повалени дървета са препречили част от пътищата, което затруднява операциите. В някои райони все още няма ток, телефонни връзки и питейна вода.
В град Минеаполис, щата Минесота, тежко пострада един от жилищните райони.
Президентът Барак Обама, който замина на обиколка в Европа, изказа своите дълбоки съболезнования на близките на жертвите. Опустошенията идват в момент, когато южните щати все още не са се съвзели от катастрофалните наводнения по поречието на Мисисипи, които нанесоха щети за милиарди долари.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети