Кандидатурите за кмет цепят на стари и нови ГЕРБ-Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
23.05.2011
размер на текста:

Росен Тимчев

И без оставки за момента ГЕРБ-Сапарева баня се разцепи на стари и нови, като повод за разногласието стана събранието за излъчване на партийните номинации за предстоящите местни избори. Преминало под пълен секрет заседание на местната структура излъчи трима кандидати за градоначалници и 40 за общински съветници. В рекордно дългата листа с мераклии за Общинския съвет с 13 места, номинация намери дори и бившият кмет на Сапарева баня и член на Български земеделски народен съюз на Георги Пинчев Цветан Динев.
Към централата на ГЕРБ в София вече са изпратени номинациите за градоначалник на Калин Гелев, който смени на председателския пост на общинската структрура Росен Тимчев, училищната директорка Емилия Гелева и шефът на ВиК в курортния град Иво Иванов.
Старите гербери в Сапарева баня обаче са категорични, че няма да подкрепят никой от излъчените кандидати независимо от решението на Изпълнителната комисия на национално ниво. Създателите на местната структура Росен Тимчев и д-р Михаил Кметски ще подкрепят десен кандидат, чието име засега не разкриват. По думите на Тимчев, до момента пет партии, включително и две парламентарно представени, от дясното пространство са заявили подкрепа за едно име.
„Нито един от тримата номинирани няма нито опит, нито шанс да спечели изборите. С цялото си уважение казвам, че те не стават и не само, че няма да могат да обединят десните избиратели, но няма да получат и подкрепата на тези 3000 души, които гласуваха за ГЕРБ. Ние, създателите на ГЕРБ в Сапарева баня се разграничаваме от кадровата политика на партията на регионално и национално ниво и ще подкрепим автентичния десен кандидат. Ще разкрием името му на по-късен етап, но това е човек с управленчески опит и широка подкрепа сред хората. Той има реален шанс да победи Сашо Иванов на изборите, което е и нашата цел”, обясни за dennews.bg Росен Тимчев.
Тимчев и Кметски вече са запалили фитила на още една бомба, която ще разтърси ГЕРБ-Сапарева баня до дни.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети