Младежите от клуб „Никола Додов” в Дупница започват серия от инициативи за Деня на природните паркове и туризма

Даниела Методиева
20.05.2011
размер на текста:

Верадина Павлова и Райчо Башленски показаха програмата с инициативите. Снимка: dennews.bg

Младежите от клуб „Никола Додов” към туристическото дружество в Дупница започват серия от преходи послучай предстоящия национален ден на природните паркове и празник на туристическата песен и туризъм, който се отбелязва на 29-и май.
Началото е още утре, когато в 9 часа от паркинга пред бившия Учителски институт ще започне прехода към хижа Скакавица и едноименния водопад. Председателят на клуба Верадина Павлова обясни, че желаещите трябва да са оборудвани с подходяща екипировка, като трябва да си осигурят и транспорт.
В неделя в местността Вучка поляна ще се състои Отворен ден на въздушните спортове, ще има полети с парапланери в района на Вучка поляна и параклиса „Света Марена”. На 29-и май ще има велопоход по черни пътища, като началото му е в 9 часа и ще бъде по два маршрута- от площад "Свобода" през Самораново и Бистрица до парк Рила и от площад Свобода през града до парк Рила за тези, които няма да могат да издържат по-дългото разстояние.
Едно от атрактивните преживявания, което ще осигурят младежите от туристическото дружество, е пак на 29-и май, когато в парк Рила ще бъде опънат през реката въжен тролей.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети