Масов гроб извади на светло жестокостта на режима в Сирия

DenNews.bg
17.05.2011
размер на текста:

Масов гроб на противници на властта в Сирия, извади на светло жестокостта на режима към протестиращите опозиционери. Масовият гроб е открит близо до Дараа, градът който е център на размирици в последните два месеца, информира news.bg.
По думите на Амар Кураби от сирийската Национална организация за човешки права в старата част на Дараа е бил открит плитък масов гроб, но силите за сигурност почти незабавно са отцепили района с обещанието, че част от телата ще бъдат предадени на гражданите в по-късен момент.
Сирийското вътрешно министерство отрече за съществуването на масовия гроб, както до момента отрича и използването на сила и убийствата на демонстранти.
Според правозащитника, през последните пет дни в близки до Дараа градове са били убити най-малко 34 души.
Междувременно в Дамаск през нощта се проведе най-големият опозиционен протест до този момент. Повод за него беше погребението на загинал при сблъсъците демонстрант в предградието Сакба. 26-годишният мъж почина от раните си, след като се бори няколко седмици за живота си. Активистите избраха по-късен час за протеста, за да избегнат строгите мерки за сигурност.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети