Намериха Стефчо обезглавен, няма кой да направи аутопсия

DenNews.bg
17.05.2011
размер на текста:

Обезглавеното тяло на дете е намерено днес захвърлено в чувал за смет на улица във Варна, която в момента се ремонтира. Най-вероятно това е трупът на обявения за издирване Стефан, който изчезна на 14 май от двора пред дома си, където излязъл да играе.
От вътрешното министерство засега не потвърждават, че това е 6-годишното момче, но уточниха, че намереното тяло е на дете.
Тялото е било натъпкано в чувал за боклук и е намерено от случайно минаващ клошар. В момента криминалисти работят по случая, информира news.bg.
Според информация на агенцията към момента извършването на аутопсия се забавя и не е ясно кога тя ще бъде осъществена. Причината е обявената вчера от съдебните лекари стачка заради неизплатени възнаграждения още от средата на миналата година.
Окръжната прокуратура цяла сутрин води преговори с патоанатомите да направят аутопсия на детето, уточни окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.
Прокурорът съобщи още, че заради така създалия се проблем, който той описа като огромен, се обмисля да бъдат извикани патоанатоми от други градове.
Тялото на детето е прибрано в хладилна камера в една от варненските болници и ще остане там, докато съдебните медици не установят причините за смъртта.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети