Европол похвали МВР, Борисов си отдъхна

DenNews.bg
16.05.2011
размер на текста:

Директорът на Европол Роб Уейнрайт, който е на посещение у нас похвали МВР за „блестящата работа” при разбиването на групи за печатане на фалшиви пари.
В петък МВР и Европол проведоха съвместна акция „Еврото”. Четирима души бяха арестувани в Пловдив при сделка за закупуване на 200 000 фалшиви евро. Спецполицаите са открили заготовки за още 500 000 евро от по 10 и 100 евро. Групата е била следена в продължение на месеци.
„През последните две години се забелязват много положителни знаци на отговор и противодействие на организираната престъпност в България и това е благодарение на усилията на премиера и на министър Цветанов”, заяви Уейнрайт, цитиран от bTV. Той допълни, че двамата изпращат много ясно послание, че са твърдо решени да се борят с организираната престъпност, за да превърнат България и Европа в по-сигурно и по-безопасно място за гражданите.
Премиерът Бойко Борисов поздрави Цветан Цветанов и екипа му и допълни, че подобни акции за урок за онези, които му искат оставката. Той каза още, че няма как да обясни на шефа на Европол защо групи за фалшификация получават само условни присъди.
„Луд умора няма - той само се поти. Това е МВР в България”, обобщи премиерът.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети