Кметът на Дупница отново пред съда за неизгодна сделка

dennews.bg
16.05.2011
размер на текста:


Кметът на Дупница Атанас Янев отново застава пред съда по делото за неизгодна сделка с фирма „Тоби”. Днес е поредното заседание, което ще се гледа пред състав на Кюстендилския окръжен съд от 10 часа.
Днес ще стане ясно кои са двете нови вещи лица, които трябва да изготвят комплексна съдебно-икономическа експертиза. Такава трябваше да бъде представена на предишното заседание на 31-и март, когато стана ясно, че две от вещите лица са си направили отвод от делото, а третото не се яви, без да уведоми за това съдебния състав.
Делото срещу Атанас Янев се води по жалба на общинските съветници от „Атака” Методи Стойнев и Милен Попов.
Заради подписания анекс с фирма „Тоби” за доставка на хранителни продукти за Домашния социален патронаж кметът е подведен под отговорност по член 282 от Наказателния кодекс за злоуротреба със служебното си положение с цел набавяне на имотна облага за фирмата.
Според обвинителния акт с подписването на този анекс кметът е ощетил община Дупница, като е позволил увеличаване цената на доставките на хранителните продукти със суматат от 9, 517, 40 лв. в сравнение с първоначално подписания договор на база представена оферта от фирмата по време на конкурса.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети