Служебна кола достави персонала на старческия дом на партийно събрание за Катин

Десислава Панайотова-Янкова
13.05.2011
размер на текста:

Служебната кола докара за събранието персонала на старческия дом. Снимки: dennews.bg

Със служебната кола персоналът на старческия дом в Кочериново пристигна на партийното събрание на СДС, на което номинацията на отастранения от съда кмет Костадин Катин за предстоящите местни избори беше утвърдена с гласовете на 33-ма нови членове на местната структура. Служителките на социалната структура са и част от новите попълнения на партията. На събранието, което се проведе на закрити врата в късния следобед вчера заявления за членство в СДС попълниха и ромско семейство, чиито кум е Катин.
И докато събранието в залата вървеше пред сградата на читалището остана изпълняващият длъжността кмет Иван Минков и част от старите седесари, които напуснаха ръководните постове в общинската структура преди дни. Всички десетима, които изразиха с декларация позицията си, че Катин е загубил доверие и не може да бъде кандидат на десницата не бяха получили покани за събранието. Това и отказа им да участват „във фарс и да станат мишени на лични обиди” бяха причината те да останат пред сградата. По–късно самият Катин обясни, че не той, а досегашният заместник-председател на СДС Илинка Вучкова, която също напусна поста си с декларацията, трябвало да покани членовете на партията.

Разделени-новите членове и напусналите ръководните постове в СДС-Кочериново.


Според координатора на СДС за Югозападна България Калин Андреев, който пристигна в Кочериново с лидера на партията в Дупница и председател на областната организация Пламен Данаилов, пък оповестената в медиите информация, че предстои такова събрание може да се приеме като покана.
На събранието освен че 33-мата нови членове бяха приети в СДС, а номинацията на Катин беше утвърдена, беше решено именно той да е новият шеф на структурата.
Както dennews.bg писа на събранието преди седмица досегашният председател на сините в Кочериново Стоян Банчев напусна поста с декларация, която връчи лично на главния секретар на партията Димитър Иванов. Още тогава, след пълен пас от редовите членове, Катин беше избран за временен председател. От вчера обаче тандемът Катин за председател, а кметът на Мурсалево Робертино Киров заместник, беше утвърден. За допълнителен член на общинското ръководство на СДС пък беше избран общинският съветник от село Пороминово Севалдо Тущов.


Повече за сините емоции в секцията Общество

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети