Започна рискован ремонт на опасна сграда в центъра на Дупница

Без да отцепят района и без предпазни ленти строители укрепват фасадата над главите на преминаващите пещеходци

Даниела Методиева
12.05.2011
размер на текста:

Укрепването се извършва без каквито и да било предпазни мерки над главите на пешеходците. Снимка& dennews.bg

Строители започнаха укрепването на фасадата на сградата на бившето предприятие „16 партизани” при светофарите пред ГУМ в центъра на Дупница. Без да поставят ограничителни ленти и да отцепят района, както и без задължителните предпазни мрежи върху монтираното скеле, строителите работят над главите на преминаващите в най-оживената част на града пешеходци.
Ремонтът , който засега се прави при риск, бе наложителен, тъй като от козирката на сградата падаха късове бетон и застрашаваха живота и здравето на гражданите в най-оживената част на града. При последния случай на 24-и март огромни късове бетон за малко не осакатиха две деца, след като се откъртиха и паднаха на тротоара на сантиметри от тях. Освен, че сега ще бъдат укрепени козирките, ще бъде подменена изцяло фасадата, като е поставена и нова догрма. Покривът, който тече, също ще бъде сменен изцяло. 
Проблемът с тази сграда стои от години, а до неговото разрешаване се е стигнало, след като общината и останалите собственици в сградата са се споразумели да си поделят парите поравно, обясни кметът на Дупница Атанас Янев. Освен общината, която има в сградата офиси на отдел Образование и Общинската счетоводна къща, другите собственици на помещения са „Напоителни системи” и Агенцията по рибарство и аквакултура.
На въпрос коя е фирмата, която е наета да изпълни строително-ремонтните работи, градоначалникът само обясни, че е от Дупница, но името не спомена.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети