Половината СДС-Кочериново се отрече от Катин официално

След неразбрания бойкот, 10 души начело със зам.-кмета Иван Минков и двама общински съветници напускат ръководни постове в партията

Десислава Панайотова-Янкова
10.05.2011
размер на текста:

Половината от членовете на СДС-Кочериново подписаха декларация, с която обявяват че се отказват от заеманите постове в партията и се оттеглят от политическа дейност. Така старите седесари в рилския град, начело със заместник-кмета Иван Минков и двамата общински съветници Илинка Вучкова и Татяна Андонова се разграничават вече гласно от номинацията на отстранения от длъжност кмет на Кочериново Костадин Катин за нов мандат.
Декларацията, която дойде седмица след тихия бойкот на половината членове на партийното събрание, на което Катин получи номинация, вече е изпратена до партийният лидер Мартин Димитров.
Бройката от 10 души може и да се струва незначителна на ръководството в столицата, но на практика това са повече от половината активни членове на СДС в Кочериново. Отказът им да работят в страх и под натиск подкрепя и позицията на вече бившия председател на общинската структура Стоян Банчев, който връчи оставката си лично на главния секретар на партията Димитър Иванов на събранието миналата седмица. Тогава седесарите отнесоха критика от обласния председател и кандидат за кмет на Дупница Пламен Данаилов, че бойкотът им е безсмислен.
"Декларираме, че се оттегляме от заеманите ръководни длъжности в местните клубове и общински съвет на СДС-Кочериново, както и от активна политическа дейност поради невъзможност такава да се развива при сегашната ситуация. В партията се разиграват пародии на номинации и избор на членове за публични длъжности. Подкрепяме мотивите в подадената оставка на председателя на общинското ръководство, че номинации не се правят в атмосфера на страх, натиск и методи, нямащи нищо общо с демократичните", се казва в декларацията.
Подпис под нея е поставила и общинският съветник и заместник-председателят на СДС Илинка Вучкова, която след събранието за избор на кандидати трябваше да продължи да работи като дясна ръка на Катин. Именно той беше избран за председател на СДС в Кочериново след напускането на Банчев и след отказа на присъстващите тогава членове да се нагърбят с поста.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети