МВР обяви за издирване измамник заради влизане в сила на присъда

Живко Методиев от Ихтиман действал и в Дупница в началото на годината, завличал продавачки като мним доставчик

dennews.bg
10.05.2011
размер на текста:

Министерство на вътрешните работи обяви за общонационално издирване 42-годишният Живко Методиев от Ихтиман, който като мним доставчик завличал пари магазинери в цялата страна. В актива му има и две измамени продавачки от Дупница, но след бързата намеса на полицаите от местното РПУ на 30-и януари тази година той бе задържан и му бе наложена мярка парична гаранция. Сега издирването е обявено заради влизането в сила на присъда, постановена от Софийския районен съд за същите престъпления.
Живко Методиев от Ихтиман действал по схемата “пари за стока”. Последните 5 престъпления са регистрирани на територията на В.Търново.
По информация на ОДМВР – В. Търново само през последните две седмици 42-годишният ихтиманец Живко Иванов Методиев е успял да вкара в измамната мрежа служители на 5 търговски обекта на територията на Свищов, Горна Оряховица и Велико Търново. Действал по следната схема: влизал в магазина, инсценирал, че говори по мобилния си телефон със собственика на търговския обект и убеждавал служителя, че се е договорил да предостави стока срещу предварително дадена сума. Така Методиев си тръгвал с парите и естествено не доставял стоката. В хода на проведеното разследване е установено, че по същия начин издирваният е действал и на територията на други градове в страната.
От пресцентъра на МВР умоляват гражданите, които разполагат с информация за издирвания или за неговото местонахождение, да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони: 062 /662 234 в ОДМВР – В. Търново, 166, 112 или в най-близкото поделение на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети