До юни без отговор ще има ли бонуси за пенсионерите

DenNews.bg
10.05.2011
размер на текста:

Едва след средата на юни ще стане ясно дали ще има пари за компенсации на доходите на пенсионерите, съобщи премиерът Бойко Борисов, като не уточни дали става въпрос за еднократна помощ или увеличение на пенсиите, съобщи bTV.
Дотогава министърът на финансите Симеон Дянков трябва да изготви разчети. Ако те обаче не позволяват тази възможност, пенсии и заплати няма да се вдигат, предупреди министър-председателят.
На форум за привличане на инвестиции стана ясно, че последните 20 години у нас са влезли 40 милиарда евро инвестиции, но парите са били от класни инвеститори.
По думите на икономическия министър Трайчо Трайков 80 на сто от парите идват от сектори като строителство и недвижими имоти, а инвестициите в тях имат временен ефект върху икономиката. Според него България трябва да е вход на китайските инвестиции в Европа.
От своя страна премиерът заяви, че икономическият ръст у нас ще стане факт не от строежа на молове, а от земеделие, тъй като северноафриканският пазар има нужда от храни.
„Ако няма петрол, ще ходиш пеша. Ако няма енергия, ще си запалиш свещ. Но ако няма храна и вода, ще умреш”, кратко обобщи Борисов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети