Втори свидетел срещу Масларова се отметна от показанията си

DenNews.bg
10.05.2011
размер на текста:

Емилия Масларова Снимка: БГНЕС

Втори сидетел в рамките на два дни се отказа от показанията си по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова, съобщи БТА.
Вчера това направи основният свидетел на обвинението Тодор Павлов, а днес Добромир Нейков свидетелства точно в обратна посока на това, което е казал във фазата на досъдебното производство.
Пред разследващи Добромир Нейков, чиято фирма е участвала в ремонта на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, е заявил, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал Венцислав Драганов - един от подсъдимите по процеса. В съдебната зала днес обаче Добромир Нейков отрече тези свои показания, обясни, че Драганов не е присъствал на срещите, и разясни, че разликата в показанията идвала от технически пропуски от негова страна и от това, че когато го разпитвали разследващите, бил неподготвен.
Фирмата на Добромир Нейков, както и на друг свидетел по процеса - Антон Тончев, били избрани да участват в консорциум, който се е занимавал с ремонтни дейности на бившата работническа поликлиника, превърнала се в сграда за нуждите на социалното ведомство.
Бившият социален министър Емилия Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт тя заедно с управителя на фирма "Стара Загора 2007" и техни помагачи са присвоили 11 млн. лева лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата. По случая са обвинени още бившият зам.-министър Димитър Димитров и бившият главен секретар на социалното ведомство Иван Пенев. Като съучастници на Масларова са посочени семейният й приятел Венцислав Драганов, чиято фирма е ремонтирала Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора, и управителят й Михаил Методиев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети