Болест убила Осама, не US куршум

DenNews.bg
10.05.2011
размер на текста:

Иранският министър твърди, че има доказателства в подкрепа на версията, че Осама е починал от болест.

Иранският министър на разузнаването и сигурността Хейдар Мослехи направи сензационно изказване за смъртта Осама Бин Ладен, като извади на бял свят версията, че Терорист №1 е умрял от собствена смърт в резултат на болест, а не от американски куршум.
„Американците твърдят, че са убили Бен Ладен, но той по-рано е умрял от собствена смърт в резултат на болест", заявил иранският министър. Той добавя, че разполагат със сериозни доказателства, документи и сведения, потвърждаващи думите му.
Иранският министър нарича съобщенията за ликвидирането на Бен Ладен "сценарий", който е разигран във връзка с предстоящите избори в САЩ.
Междувременно стана ясно, че Пакистан ще разреши на американски представители да разпитат трите задържани вдовици на Осама, съобщи Белият дом, цитиран от news.bg.
С това пакистанското правителство ще изпълни едно от основните искания на Вашингтон.
Къщата в пакистанския град Аботабад, където е живял Бин Ладен, ще бъде срината, съобщиха пакистански информационни средства, като се позовават на източник от службата за сигурност на Пакистан.
„Ще разрушим сградата както сме правили в такива постройки в миналото, за да не се превърнат в място за поклонение на ислямистите”, посочил източникът. Със същия мотив тялото на Осама беше хвърлено в морето, а не погребано.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети