Фармацевтите от област Кюстендил решават днес в Дупница как ще протестират

Даниела Методиева
10.05.2011
размер на текста:

Единствената денонощна аптека в Дупница вече работи до 24 часа. Снимка: dennews.bg

Фармацевтите от област Кюстендил решават днес в Дупница как ще протестират. Това ще стане на събрание на Кюстендилската колегия на Българския фармацевтичен съюз, което ще се проведе в Панорамната зала на общината от 19 часа, съобщи собственичката на затворената вече денонощна аптека в Дупница Мария Попова. Тя и колегите и вече обявиха символичен протест, а как точно той ще премине в ефективен, ще стане ясно тази вечер.
И исканията на аптекарите в Дупница и Кюстендил са такива, както и на колегите им от цялата страна- да няма собственици на аптеки, които не са фармацевти, държавата са се намеси в ценообразуването на лекарствата и те да струват еднакво както в големите градове, така и в малките населени места.
Ако исканията на фармацевтите държавата да поеме своите функции не бъдат изпълнени, и не бъдат направени нужните корекции по отношение на предстоящите промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, фармацевтите в област Кюстендил ще започнат ефективни стачни действия и ще затварят аптеките си за по няколко часа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети