Оправдаха двамата дупнишки полицаи, разследвани за афера с източване на нафта от жп депото

Атанас Гогов и Александър Василев се отърваха с с порицание за 1 година за нарушаване на Етичния кодекс на МВР

dennews.bg
09.04.2011
размер на текста:

Двамата полицаи от Районното управление в Дупница Атанас Гогов и Александър Василев, които в продължение на половин година бяха разследвани за афера с източване на нафта от цистерни от депото на гарата, са оправдани. Дисциплинарната комисия, назначена от директора на Областната дирекция на полицията комисар Георги Джоглев не е установила закононарушения и облагодетелстване от страна на двамата полицаи. Докато течеше вътрешно-ведомственото разследване, бе образувано и дело в следствен отдел на Окръжна проуратура в Кюстендил за престъпление по член 215, ал., от Наказателния кодекс. Делото бе прекратено заради липса на доказателства за извършено престъпление от Александър Василев. В хода на разследването е било установено, че няма липса на гориво от депото в Дупница.
Въпреки това, директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев наложи дисциплинарно наказание порицание за 1 година на двамата служители на реда за нарушаване на Етичния кодекс на МВР.
Разследването срещу двамата полицаи започна на 16-и октомври миналата година след акция на отдел „Вътрешна сигурност”. Всичко за този ден, прочетете тук.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети