Комисията по дискриминация се сезира за уволнена учителка от детска градина № 9 в Дупница

Бившата директорка Емилия Лазарова ще бъде привикана да дава обяснения за отстранената от нея Лили Аспарухова

Даниела Методиева
08.04.2011
размер на текста:

Ана Здравева бе една от уволнените учителки. Снимка: dennews.bg

Учителката от 9-а детска градина „Слънце” в Дупница Лили Аспарухова даде на Комисията за защита от дискриминация уволнената директорка Емилия Лазарова. Тя ще отговаря за това, че си е позволила на 10-и октомври миналата година да уволни Лили Аспарухова като музикален педагог, без да й даде възможност да бъде преназначена на мястото на пенсионирана учителка. Лили Аспарухова от няколко дни отново е на работа, след като спечели делото срещу Емилия Лазарова и бе възстановена на работа. Тъй като мястото на музикален педагог вече е заето, тя работи като учителка в група.
Лили Аспарухова обясни, че все още не знае точната дата, на която трябва да се яви пред Комисията за защита от дискриминация, но е получила уведомително писмо, че тя се е сезирала и се работи по случая.
Друга уволнена от Емилия Лазарова учителка Ана Здравева вече е започнала работа в столична детска градина, но не се е отказала от делото срещу бившата вече директорка. Пред dennews.bg тя обясни, че за същата работа там получава със 100 лева повече.
Уволнената от кмета на Дупница Атанас Янев бивша вече директорка Емилия Лазарова вече изгубила делото срещу общината на първа инстанция.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети