Боен арсенал в горски и кримка излови спецакция в Самоков

DenNews.bg
08.04.2011
размер на текста:

При спецоперация, проведена на територията на Самоков и Своге е задържан е 57-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. При претърсване на различни адреси са открити голямо количество оръжие и боеприпаси, задържани са и петима, които пренасяли откраднати метални предмети и кабели.
Акцията била насочена към установяване на незаконно притежавани оръжие и боеприпаси и е реализирана във връзка със зачестилите в района на Своге кражби на цветни метали и дърва за огрев.
При извършени претърсвания на четири адреса в Самоков, в два от тях служителите открили различни видове боеприпаси и задържали двама местни жители. От дома на 47-годишен служител на Държавното горско стопанство в града са иззети 79 патрона различен калибър, а за неправилно съхранение на служебното оръжие на О.Д. е съставен и акт. Оръжеен арсенал бе намерен в дома на криминално проявения М.А. /32 г./. Там полицаите попаднали на автомат Blow Swat с поставен в него пълнител с четири патрона, 9-милиметров пистолет Sieger Intero с пълнител и четири патрона за него и 8-милиметров Grizzly с 6 патрона, всичките преработени като атипични огнестрелни оръжия. И по двата случая са образувани досъдебни производства. В хода на операцията са извършени обходи във вилни зони в землищата на Своге, както и на селата Реброво, Огоя, Ябланица, Искрец, Габровница. В с. Реброво полицаите засекли Р.Л. /55 г./ и Т.Ц. /47 г./ докато тикали ръчна количка, пълна догоре с метални предмети. Оказало се, че металът бил откраднат от двор на вила. Работата на разследващите по случая продължава.
Служителите заловили и двама мъже - К.Р. /26 г./ от Своге, осъждан за кражби, излязъл от затвора само преди месец, и видинчанина В.И. /22 г./, също криминално проявен. Двамата били отведени в районното управление, където направили пълни самопризнания.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети