Баба хакна интернета на цяла Армения

DenNews.bg
07.04.2011
размер на текста:

Бабата вече е известна като хакера с лопатата. Снимка: corbis

Грузинска баба хакна интернета на цяла Армения. Възрастната жена обаче не използвала сложни кодове и познания, а само лопата. Гафът станал, когато 75-годишната жена търсила неизползвани медни кабели, които да върне за скрап, пише в. "Гардиън", цитиран от dnevink.bg. Така тя прекъснала оптичното влакно, което осигурява 90% от свързаността на съседната страна.
Наречена "хакерът с лопатата" от местните медии, 75-годишната жена може да понесе сурово наказание за щетите, които е причинила неволно. В момента срещу нея тече разследване за причиняване на щети на чужда собственост, за което може да бъде наказана с до 3 години лишаване от свобода. Въпреки разследването жената е била освободена от ареста заради "напредналата си възраст", коментираха от грузинското вътрешно министерство.
По данни на полицията хакерът с лопатата "е действала сама и не е имала съучастници". Прекъснатият кабел е собственост на грузинската железопътна компания. Той е защитен срещу външни влияния, но "свлачищата и дъждовете може да са нарушили системата му за защита", обясниха представители на компанията.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети