Рокади сред пътните полицаи в Дупница заради електронните фишове

Освен камерите, за ловене на нарушители се включва и цивилна кола, в която която тайно ще се заснемат провинилите се

dennews.bg
06.04.2011
размер на текста:

Временни рокади сред пътните полицаи в Дупница предстоят заради нарасналия брой електронни фишове и необходимостта от тяхната по-бърза обработка и подобряване на събираемостта на наложените глоби. Именно това е причината след разпореждане от София двама униформени от група „Престъпления по пътищата”, обслужващи главен път Е-79 и двама от група „Пътна полиция”, които патрулират в града и пътищата в общината,да преминат временно по график на работа към КАТ-Дупница.
Тяхната задача ще бъде да помагат в обработката на електронните фишове, които се издават на нарушителите прихванати с камери, изпращането на уведомителните писма и събирането на глобите.
Освен заснемането на нарушителите чрез камери по пътищата, предвижда се и да започне така наречения негласен контрол. Казано с други думи, в прихващането на нарушителите ще се включи и една патрулна кола, която няма да има обозначителни знаци. Тя ще бъде управлявана на смени от четиримата пътни полицаи, които временно минават на работа в КАТ.  На нея ще бъде монтирана камера и ще бъдат заснемани нарушителите по пътищата, които вече имат богата информация за местонахождението на камерите. За всички, които редовно пътуват по маршрута София- Кулата в участъка, обслужван от РПУ-Дупница, че камери има при КПП-Дяково и при село Мурсалево. Точно там шофьорите са много стриктни, но след като минат зоната за наблюдение те отново започват да карат с превишена скорост. Благодарение на негласния контрол се очаква значително да нарасне и броят на заловените нарушители, а оттам, и по-голям брой електронни фишове и постъпления в бюджета, коментират запознати.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети