Трайчо с жълт картон от Борисов, не си траел достатъчно

DenNews.bg
06.04.2011
размер на текста:

Трето предупреждение няма да има.

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е с последно предупреждение за изгонване от кабинета, заради много приказки. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Трайков е изговорил много непремерени приказки, че уволнява шефа на НЕК вчера. Днес Борисов каза, че Красимир Първанов не е отстранен.
Вчера, по думите на Борисов, в неговия кабинет Трайков и Симеон Дяков, който в момента е в САЩ спорили чрез видео конферентна връзка за подписаното от Първанов споразумение с руската страна за АЕЦ „Белене”.
По думите на Борисов спорът бил на финансово-икономическа тематика и основно бил за думата „парафирам" в Допълнение 12 и последиците произтичащи от нея.
Стана ясно, че Бойко Борисов категорично застава зад Симеон Дянков, който е бил уведомен от Красимир Първанов за хода на преговорите, информира news.bg.
От вчера министър Трайков обявява, че шефът на НЕК е уволнен, защото е подписал въпросното спаразумение при изричната забрана да прави това.
Първанов декларира днес, че е съгласувал всичко с Дянков и Трайков е бил в течение. Освен това той подчерта, че в случая се явява "бушон" и щял да бъде уволнен дори ако не бил подписал документа. Първанов посочи още, че в подписаното от него споразумение 12, няма правнообвързващ текст.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети