22 кг. хероин задържаха антимафиоти в Хасково

dennews.bg
04.04.2011
размер на текста:

Снимка: Пресцентър МВР

Криминалисти от ОДМВР-Хасково задържаха престъпна група за разпространяване на
наркотици. Успешната операция е завършек на едномесечно разследване на информация за внесен в страната наркотик и проследяването на „пътя” му, съобщават от Пресцентъра на МВР.
В момент на сделка край Първомай вчера групата е задържана с 3,2 кг хероин. Под прякото наблюдение на прокурор от Хасковската окръжна прокуратура полицейските служители извършили множество претърсвания и изземвания с помощта на служители на ГДБОП на територията на областите Пловдив, София, Кърджали и Хасково.
При последвалите оперативно-издирвателната работа и процесуално-следствените действия в района на кърджалийското с. Женда допълнително са намерени и иззети още 18,6 кг от същото наркотично вещество. Дрогата била добре укрита и маскирана в овчарник в селото. В селскостопанската постройка хероинът е открит опакован в индигова хартия, напръскана със силиконов спрей, така че да не остават следи и „стоката” да не бъде открита при преглед с рентген.
Задържани са общо шестима. На четирима от групата, на възраст 47, 45, 29 години от Хасково и 41-годишен жител на софийското село Герман, са повдигнати обвинения по чл.321 във връзка с чл.354а от НК и от страна на прокуратурата са подготвени постановления за 72-часовото им задържане. На останалите двама мъже /на 50 и 35 години/ от Хасково е наложена полицейска мярка “задържане”.
Освен иззетите 22 кг хероин, от криминално проявените са иззети мобилни телефони, законно притежаван пистолет “Глог” и автомобили. Образувано е досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети